Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентський комітет поставив питання концесій на паузу

12 листопада 2018, 17:28
341
0
Реклама

Комітет Верховної Ради з питань економічної політики не зміг прийняти рішення щодо законопроекту №8125 «Про концесії».

Це сталося, незважаючи на те, що урядовий законопроект був прийнятий за основу ще у квітні, а у вересні він був підтриманий Президентом під час щорічного звернення до депутатів.

Основним спірним питанням стало пропозиція представника Оппоблока внести в закон норму про концесії на підставі прямих договорів держави з концесіонером, минаючи конкурсну процедуру. Така норма мала б застосовуватися до компаній, які вже орендували і модернізували майно, що віддається в концесію (ініціатори цієї норми, за неофіційною інформацією, пов'язані з власниками саме таких компаній). Також було запропоновано більш широко використовувати механізм компенсації ризиків концесіонера державою (зараз таке допустимо тільки в автодорожній сфері, якщо проект не досяг зазначених в договорі показників). Крім того, запропонували включати в договір всю портову інфраструктуру, а не тільки окремі об'єкти.

Нагадаємо, що саме порти (Стивідорна компанія «Ольвія» і ДП «Херсонський морський торговельний порт») повинні були стати першими концесійними об'єктами. У процесі підготовки також техніко-економічне обґрунтування концесії порту «Південний».

Директор Адміністрації морських портів України Райвис Вецкаганс заявив, що підготовка концесії зазначених портів продовжиться навіть у разі неприйняття законопроекту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини