Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи доведеться переоблаштовувати кінотеатри?

20 листопада 2018, 08:09
223
0
Реклама

Мінрегіон планує прийняти нові ДБН щодо доступності приміщень театрів, кінотеатрів, музеїв, концертних залів та інших громадських закладів для всіх груп людей з інвалідністю.

Місця для осіб з інвалідністю планується розташовувати в доступній для них зоні залу, що забезпечить повноцінне сприйняття події. У залах, де кількість місць для глядачів перевищує 800, потрібно створити умови для евакуації людей з інвалідністю.

Новими ДБН пропонується забезпечити для людей:

- з порушеннями опорно-рухового апарату - пандуси, підйомники чи ліфти, ширину дверей не менше 0,9 м, облаштовані туалетні кімнати тощо;

- з порушеннями слуху - сидячі місця не дальше 10 м від джерела звуку, а також не менше 4% крісел з системами індивідуального прослуховування в аудиторіях та залах з фіксованими сидіннями на 50 осіб та більше;

- з порушеннями зору - надання необхідної тактильної та візуальної інформації.

Нагадаємо, що ДБН є обов'язковими при проектуванні нових та реконструкції існуючих будівель. Тобто переобладнювати вже побудовані об'єкти не доведеться. Однак, відповідно до указу Президента №401/2017, всі національні заклади у галузі освіти, науки, культури, охорони здоров'я та інші повинні стати доступними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп до 31 грудня 2020 року. Цим документом визначено, що ця доступність повинна бути забезпечена відповідно до будівельних норм, державних стандартів і правил.

Проект нових ДБН розроблений ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну діючих ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини