Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плани щодо збільшення ЄСВ стають більш примарними

20 листопада 2018, 17:07
235
0
Реклама

Мінекономрозвитку не підтримало законопроект Мінсоцполітики щодо зміни підходів до нарахування ЄСВ. Про це йдеться в листі міністерства, розміщеному на «Економічній правді».

У міністерстві зазначають, що збільшення максимальної величини нарахування ЄСВ з 15 до 25 мінімальних заробітних плат призведе до ще більшої тінізації фонду оплати праці, зменшення інвестиційних надходжень, і, як наслідок, надходжень до держбюджету. А введення регресивної шкали нарахування ЄСВ призведе до втрат доходів місцевих бюджетів.

У листі також зазначається, що запропоноване звільнення від сплати судового збору у всіх судових інстанціях Пенсійного фонду, фондів соцстрахування і страхування на випадок безробіття нівелює передбачене законодавством посилення ролі судового збору як основного джерела фінансування судової системи.

Нагадаємо, що міністр соцполітики Андрій Рева 14 листопада представив на засіданні Кабміну доопрацьований законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо справедливого механізму нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Запропоновані зміни були відразу ж розкритиковані як бізнесом, так і депутатами. На обговорення громадськості законопроект станом на сьогодні представлений не був.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини