Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Доступні ліки» профінансують по-новому

26 листопада 2018, 17:43
230
0
Реклама

1 квітня 2019 року урядова програма «Доступні ліки» переходить в адміністрування Національної служби здоров`я (НСЗУ). Для фінансування за цією програмою служба напряму укладатиме контракти з аптеками. Зараз кошти розподіляються по регіонах шляхом укладення договорів між аптеками та департаментами охорони здоров'я.

«За 7 місяців роботи НСЗУ зарекомендувала себе як надійний фінансовий партнер медичних закладів. Такі самі - чіткі, прозорі і однакові для всіх правила - будуть діяти і при укладенні контрактів з аптеками», - заявив голова служби Олег Петренко.

З часом також обіцяють запровадити електронний рецепт замість паперового. За ним пацієнт зможе отримати ліки незалежно від місця проживання у будь-якій аптеці, яка підписала договір з НСЗУ.

За технічне впровадження реімбурсації в рамках цієї програми відповідає ДП «Електронне здоров'я». «Наразі вже розроблений функціонал для укладання договорів з аптеками. Наступний крок - розробка програмного забезпечення для видачі та погашення електронного рецепта», - розповів Денис Мацуй, генеральний директор цього підприємства.

Нагадаємо, що на сьогодні за програмою «Доступні ліки» можна отримати безоплатно або з незначною доплатою 261 препарат для лікування серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми та діабету ІІ типу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини