Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вводиться воєнний стан і закріплена дата виборів

27 листопада 2018, 08:58
1006
0
Реклама

26 листопада близько 22-ї години після багатогодинних дискусій Верховна Рада прийняла Закон про затвердження Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні».
Під час виступу в Раді Президент повідомив, що частково змінив свій Указ. Він запропонував ввести військове положініе не по всій території України, а тільки в окремих областях - розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів. До цього переліку входять Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області.
В Указе говориться, что воєнний стан вводиться з 26 листопада. Він триватиме 30 днів, до 26 грудня.
Президент пояснив, що військовий стан закінчиться до початку офіційного старту виборчої кампанії (31 грудня), і президентські вибори будуть проведені за планом - 31 березня. При цьому він запевнив, що з усіх опцій, які надає Закон «Про правовий режим воєнного стану», в Указ увійшли тільки ті, які стосуються, головним чином, різних військових заходів. При цьому оголошення повної або часткової мобілізації поки не планується.
Указ Президента про введення воєнного стану офіційно оприлюднюється разом з Законом про його затвердження і вступає в силу одночасно з набранням чинності Законом.
Після прийняття рішення про воєнний стан Верховна Рада погодила призначення виборів Президента України на 31 березня 2019 року.
Міжнародний валютний фонд не має юридичних обмежень для продовження співпраці з Україною під час воєнного стану. Про це 26 листопада заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини