Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільні міністерства оцінили можливі ризики введення воєнного стану

28 листопада 2018, 08:09
447
0
Реклама

У зв'язку із прийнятим рішенням про введення воєнного стану в окремих регіонах України, центральні органи влади проаналізували можливі загрози.

Так, у Мінекономрозвитку зазначили, що прийняті рішення наразі не накладають обмежень на економічну діяльність на всій території України. Суб'єкти господарювання та громадяни можуть здійснювати економічні операції в звичайному режимі.

У Мінінфраструктури повідомили про запровадження додаткових заходів із забезпечення охорони і оборони об'єктів інфраструктури. Зокрема, буде посилено охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та ін.

Під час обговорення ситуації з топ-менеджерами банків у НБУ заявили про відсутність ризиків для безперебійної роботи банківського сектору. Ліквідність сектору становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного і безперебійного функціонування. Нинішнє падіння курсу гривні називають ситуативним.

Заступник міністра агрополітики та продовольства Максим Мартинюк наголосив на відсутності загроз продовольчого характеру для внутрішнього ринку, у тому числі, для областей, де введений воєнний стан. Найбільш суттєвими визначені ризики для рибної галузі у зв'язку із невизначеністю щодо збереження стабільного і зрозумілого режиму риболовства в Азовському морі. Рибалкам рекомендовано в якості застережного заходу повернутися до портів. Жодних юридичних чи фактичних обмежень до них не застосовувалось.

Можуть бути вимушено скорочені обсяги перевалки через порти Бердянськ та Маріуполь, насамперед, для експортерів зерна. Разом з тим, великих проблем від можливої концентрації експортних потоків не очікується. Вплив української ситуації на можливість коливання глобальних цін визначений Мінагрополітики як мінімальний.

Ілюстрація - Телеканал 24

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини