Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обленерго розділяють свою діяльність

28 листопада 2018, 09:09
794
0
Реклама

Відповідно до норм Закону «Про ринок електричної енергії», енергопостачальні компанії зобов'язані здійснити відокремлення діяльності з розподілу електричної енергії від інших видів діяльності вертикально інтегрованого суб'єкта господарювання (обленерго). Здійснюється це, у тому числі, шляхом створення електропостачальника.

Нова модель системи договірних відносин на роздрібному ринку електричної енергії та порядок укладання договорів визначені Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 №312.

Як написала у фейсбуці голова НКРЕКП Оксана Кривенко, відповідно до Правил для забезпечення споживання електричної енергії споживач укладає договори:

- з оператором системи розподілу - про надання послуг з розподілу електричної енергії. Він стосується технічних параметрів потужності, класу напруги, якості електроенергії, процедури відключення та підключення;

- із обраним електропостачальником або із постачальником універсальних послуг (для побутових або малих непобутових споживачів) - про постачання електроенергії. Ним передбачається комерційний продаж споживачу електроенергії як товарної продукції.

Договори про користування електроенергією (для населення) та про постачання електроенергії, укладені споживачами з обленерго, припиняють свою дію з 01.01.2019.

***

Нагадаємо, що інформація щодо практичного застосування норм законодавства, зокрема у сфері споживання електроенергії, міститься у розділі «Ситуації» ІПС ЛІГА:ЗАКОН, наприклад: «Підакцизний товар «Електрична енергія»: регулювання виробництва та реалізації», «Обов'язки, права та відповідальність споживачів електроенергії», «Компенсація вартості комунальних послуг у межах договору оренди: порядок оподаткування ПДВ» та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини