Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плату за доступ провайдерів телекомунікацій до інфраструктури транспорту хочуть уніфікувати

28 листопада 2018, 15:05
255
0
Реклама

Мінінфраструктури оприлюднило для обговорення проект Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об'єкта транспорту. Йдеться про виробничо-технологічні комплекси і споруди авіаційного, автомобільного, залізничного, морського і річкового, трубопровідного транспорту, міського електротранспорту, що можуть надаватися у користування на договірних засадах.

Методика визначає єдиний механізм та особливості формування і встановлення плати за доступ відповідно до вимог Закону «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».

Встановлюються, зокрема, формула розрахунку одноразової (за розроблення та видачу технічних умов доступу) та періодичної плати, норми додаткових витрат на надання доступу. Крім того, передбачені вимоги щодо пропорційного розподілу витрат між замовниками, коефіцієнти зниження розміру періодичної плати у разі надання замовником телекомунікаційних послуг у селищах і селах або на депресивних територіях тощо.

***

Нагадаємо, що інформація щодо практичного застосування норм законодавства, зокрема, у сфері телекомунікаційних послуг, міститься у розділі «Ситуації» ІПС ЛІГА:ЗАКОН, наприклад: «Ринок телекомунікацій і радіочастотний ресурс», «Статистика інформаційного суспільства», «Перевірки Держспецзв'язку» та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини