Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвіл на будівництво поряд з аеродромами надаватиме комісія

30 листопада 2018, 12:26
323
0
Реклама

Мінінфраструктури підготувало проект змін до Положення про використання повітряного простору України (постанова КМУ від 06.12.2017 №954). Ними визначається порядок розгляду та надання погодження місця розташування та висоти об'єктів на приаеродромних територіях та об'єктів, діяльність яких може вплинути на безпеку польотів і роботу радіотехнічних приладів авіації.

Передбачається, що місце розташування і висота таких об'єктів погоджуються з керівниками експлуатанта аеродрому (вертодрому), провайдера аеронавігаційного обслуговування та Державіаслужбою, а у випадках, пов'язаних з державною авіацією, - з Міноборони.

Інформація щодо розміру та характеристик територій, обмежень навколо конкретного аеродрому (вертодрому) цивільної авіації повинна бути розміщена на сайті його експлуатанта. Інформація щодо аеродромів державної авіації буде знаходиться у місцевих держорганах, що відповідають за погодження, видання та скасування дозволів на будівництво.

Заявки фізичних та юридичних осіб щодо погодження місця розташування та висоти об'єктів розглядає комісія, що утворюється з представників Державіаслужби (не менше половини складу), Мінінфраструктури, СБУ, Міноборони, Держархбудінспекції. У разі необхідності до її роботи можуть залучатись представники експлуатанта аеродрому, провайдера аеронавігаційного обслуговування, інші спеціалісти.

Нагадаємо, що особливий порядок здійснення діяльності, яка може вплинути на безпеку авіації та створити перешкоди для роботи наземних засобів зв'язку, навігації та спостереження, встановлюється Повітряним кодексом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини