Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Функції освітніх округів хочуть розширити

5 грудня 2018, 08:06
185
0
Реклама

Міносвіти опублікувало для громадського обговорення проект постанови Кабміну про внесення змін в Положення про освітній округ.

Тепер документ буде називатися положенням не тільки про освітній округ, а й про опорний заклад освіти.

Поняття освітнього округу пропонується розширити: це мережа комунальних закладів освіти, культури, фізичної культури і спорту, їх філій, а також міжшкільних ресурсних центрів, інклюзивно-ресурсних центрів, що забезпечують доступність освіти для осіб, які проживають на відповідній території. Скориговані визначення і ряду інших термінів.

Крім того, до головних завдань округу пропонується віднести створення безпечного та доступного освітнього середовища. Це передбачає, що він буде створювати умови для захисту учнів, запобігання та протидії будь-яким формам насильства та експлуатації, приниженню честі та гідності, цькуванню, дискримінації за будь-якою ознакою, пропаганди та агітації, що завдають шкоди здоров'ю, вживанню на території закладу алкогольних, наркотичних засобів, іншим шкідливим звичкам.

Опорні ж заклади освіти можуть створювати у своєму складі з'єднані класи (класи-комплекти) початкової школи. Положення про такі класах повинно розробити Міносвіти.

Зауваження та пропозиції до проекту можна подати до 20.12.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини