Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграріїв на третину позбавили обіцяної держпідтримки

7 грудня 2018, 16:44
224
0
Реклама

Верховна Рада прийняла законопроект №9369, яким внесла зміни до держбюджету поточного року.

Так, фінансування за трьома програмами підтримки агропромислового комплексу в цілому скорочується на 2,079 млрд грн - до 4,232 млрд. Зміни торкнулися програми підтримки тваринництва на 979 млн грн, до 3,021 млрд і підтримки сільгоспвиробників - на 250 млн грн, до 695 млн. Так званий «фермерський мільярд» (підтримка фермерських господарств) схуд майже у сім разів - до 150 млн грн.

Зазначені суми «економії» виникли внаслідок їх невикористання з тих чи інших причин. Перерозподілені кошти планується направити на виплату пенсій і збільшення зарплатного фонду силовиків у зв'язку з воєнним станом.

Скорочення держдопомоги викликало зрозуміле невдоволення аграріїв. Коментуючи прийняті зміни, заступник голови Всеукраїнського аграрної ради Михайло Соколов зазначив, що «економія» виникла виключно у результаті недолугого механізму розподілу коштів, що фактично залишив сільгоспвиробників без державної допомоги. А про ймовірність такої ситуації фахівці попереджали вже на початку поточного року.

Як ми писали раніше, багато фермерів не можуть скористатися програмою держпідтримки, оскільки не зареєстровані як підприємці. Цю проблему має вирішити створення державного аграрного реєстру, який дозволить надавати державну допомогу фермерам-одноосібникам в рамках програм держпідтримки АПК.

Перерозподіл невикористаних коштів держпідтримки АПК триває і на урядовому рівні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини