Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Тарифи на тепло наздоганяють ціни на газ

11 грудня 2018, 11:30
426
0
Реклама

10 грудня Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила підвищення тарифів на тепло для населення для 18 виробників теплової енергії. Рішення по тарифах ще восьми постачальників повинно бути прийняте сьогодні, 11 грудня.

Таке підвищення було неминучим з огляду на прийняття рішення урядом про підняття ціни на газ. Підвищення тарифів відбулось на 12-24%, що пояснюється різницею у частках споживаного газу в структурі собівартості теплової енергії генеруючих компаній.

Станом на 1 вересня, у переліку НКРЕКП зареєстровано 27 ліцензіатів, які постачають тепло для населення, проте слід пам'ятати, що в комунальній сфері є також і ліцензіати місцевих органів влади, які також підвищуватимуть тарифи.

Найбільше, на 24%, тариф зріс для ТОВ «Шосткинське підприємство «Харківенергоремонт» (станом на 01.09.2018 тариф складав 1089,16 грн/Гкал). Найменше - для ТОВ «Краматорськтеплоенерго» (1012,55 грн/Гкал).

Нагадаємо, що раніше уряд підвищив ціну на газ для населення на 23,5% - до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м. МВФ очікує не лише підвищення ціни на газ, а й наближення комунальних тарифів для населення до ринково виправданих. Із прийняттям рішення НКРЕКП шанси на затвердження МВФ до кінця цього року нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand by на 3,9 млрд дол. зростають. Засідання ради директорів МВФ з українського питання заплановане на 18 грудня

Нагадаємо, що чинною залишається постанова КМУ від 19.10.2018 №867, якою продовжено спецзобов'язання «Нафтогазу» продавати природний газ для населення, релігійних організацій та виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року.

Илюстрація - УНІАН

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини