Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати готуються до відпускного сезону

12 грудня 2018, 08:10
212
0
Реклама

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму розглянув проблему масових порушень прав українських туристів в туристичному сезоні 2018 року.

Голова комітету Артур Палатний окреслив ключові причини цих проблем, вказавши на недостатню врегульованість на законодавчому рівні. Зокрема, відповідальність туроператорів і туристичних агентів в Закону «Про туризм» чітко не прописана, не працюють ліцензійні умови. Також не працюють ст. 15, 20 Закону (щодо фінансових гарантій і компенсацій) і норма п. 8.1 Правил чартерних перевезень, яка прямо зобов'язує перевізника повернути пасажирів в терміни, зазначені у квитках.

У зв'язку з цим, комітет рекомендує Кабміну підготувати та внести до парламенту зміни до Закону «Про туризм». Вони стосуються, зокрема, запровадження права туроператора реалізовувати туристичні послуги шляхом формування і видачі електронного ваучера через Єдиний реєстр.

Пропонується доручити Мінекономрозвитку та Мінфіну розробити механізм нової ефективної системи оподаткування в цій сфері та створити Реєстр учасників туристичного ринку - туроператорів і турагентів.

Також комітет рекомендує Кабміну прискорити прийняття змін до Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності, направлених на посилення відповідальності. Зокрема планується, що туристичний продукт можна буде продавати тільки після укладення договору з постачальником перевезення.

Крім того, рекомендується доручити Мінінфраструктури посилити відповідальність авіакомпаній і зобов'язати їх публікувати у себе на сайті інформацію про законтрактовані чартерні рейси, проводити моніторинг договорів на предмет відповідності законтрактованих обсягів перевезень наявному технічному парку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини