Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київ за динамікою вартості житла - між Куала-Лумпуром і Москвою

27 грудня 2018, 08:07
213
0
Реклама

Knight Frank, англійська консалтингова компанія, що надає послуги на ринку комерційної і житлової нерухомості з офісами в 60 країнах світу, представила рейтинг зростання цін на нерухомість у 150 містах світу.

Очолив список китайський Сіань, де нерухомість за рік подорожчала на 20%. Причиною цього експерти називають лібералізацію вимог місцевої влади, що привернула 800 тис. нових жителів. Довелося навіть ввести обмежувальні заходи: можливість придбати максимум два житлових об'єкта для жителів міста і один - для нерезидентів. Проте, це лідерство оцінюється як ситуативне, друге китайське місто у рейтингу - Чанша - займає лише 19 місце.

Найбільш стрімке зростання показали індійські міста - чотири місця в першій десятці. З європейських: Будапешт зайняв третю сходинку з 19% зростання, в десятку також увійшли Порто, Роттердам й Амстердам.

Найбільше подешевшала нерухомість в Турині (13,25%), в останню десятку увійшли також італійські Генуя і Палермо. При різниці у 33% середнє подорожчання в рейтингу склало 4,5%.

Київ зайняв у рейтингу 131 місце: нерухомість у ньому подешевшала на 0,7%. Поруч знаходяться Куала-Лумпур і Венеція (- 0,6%), а також Торонто і Москва (- 0,8% і - 0,9% відповідно).

Відзначимо, що оцінки Knight Frank вартості житла у Києві відрізняються від поточних українських. Як ми писали раніше, Нацбанк відзначав зростання цін на столичне житло з початку 2018 року на первинному ринку на 6,9% в гривні і на 0,8% в еквіваленті євро. На вторинному ринку вартість зросла на 4,5% в гривні, але знизилася на 1,3% в євро.

***

Нагадаємо, що можливість оперативного відстеження змін в реєстрі нерухомості надає сервіс SMS-МАЯК. З його допомогою про зміни у реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням у кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини