Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Білл Гейтс: «5 книг, які я полюбив в 2018 році»

8 січня 2019, 09:41
875
0
Реклама

Мільярдер Білл Гейтс назвав п'ять кращих книг, які він прочитав в 2018 році. У список увійшли найрізноманітніші твори: від інструкції по медитації і усвідомленості до дослідження про використання штучного інтелекту в військових умовах.

Tara Westover «Educated» (Тара Уестовер «Учениця»)

Тара росла в сім'ї мормонів та ніколи не ходила в школу і не відвідувала лікаря, поки не пішла з дому в 17 років. У своїй автобіографії вона розповідає про те, як тяга до знань і старанна робота допомогли їй вирватися з релігійного середовища і за десять років отримати ступінь доктора філософії в Кембриджському університеті.

Paul Scharre «Army of None» (Пол Шарр «Армія без солдатів»)

Автономна зброя для більшості людей не є головним питанням, але занепокоєння щодо застосування у військових цілях штучного інтелекту є у багатьох. Це надзвичайно складна тема, але Шарр пропонує чіткі пояснення і представляє як плюси, так і мінуси машинної війни. Його обізнаність в цьому питанні не повинна дивувати: він ветеран, який допоміг розробити політику уряду США щодо автономної зброї.

John Carreyrou «Bad Blood» (Джон Каррейра «Погана кров»)

Автор розповідає про зліт і падіння Theranos, яку називали найперспективнішим медичним стартапом Кремнієвої долини, і її засновниці Елізабет Холмс, чий статок оцінювався в 4,5 млрд дол., але зараз дорівнює нулю. Гейтс пише: «Ця історія ще більш божевільна, ніж я очікував, і я не зміг відірватися від читання. У книзі є все: складні шахрайства, корпоративні інтриги, історії на обкладинках журналів, зруйновані сімейні відносини і занепад компанії, колись оціненої майже в 10 млрд доларів».

Yuval Noah Harari «21 Lessons for the 21st Century» (Юваль Ной Харари «21 урок для XXI століття»*)

Нова книга від автора бестселерів «Sapiens. Коротка історія людства» і «Homo Deus. Коротка історія майбутнього». За словами Гейтса, попередні книги Харари були присвячені нашому «вчора» і «завтра», нова ж пропонує базові принципи розуміння сучасних реалій, новин і світових проблем.

Andy Puddicombe «The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness» (Енді Паддікомб «Інструкція від Headspace по медитації і усвідомленості»)

Автор - колишній буддійський чернець і творець програми Headspace. У книзі він не тільки ділиться простими і корисними техніками медитації і порадами для розвитку усвідомленості, але й описує свій непростий і цікавий життєвий шлях. Гейтс назвав книгу «ідеальним вступом» для тих, хто зацікавився медитацією.

***

* Ця книга вже видана українською мовою

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини