Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 ділових новин тижня

11 січня 2019, 16:16
672
0
Реклама

Альгірдас Шемета, бізнес-омбудсмен - про тенденції в регуляторній сфері, захист бізнесу і настрої українських підприємців

«На жаль, говорити про тенденції зменшення кількості скарг не доводиться, скоріше, вона приходить до усередненого значення».

Детальніше

Затверджено нову систему валютного регулювання

Нова система складається з восьми постанов правління НБУ, проекти яких були оприлюднені в листопаді і грудні 2018 року і прийняті 2 та 4 січня. Вона запрацює з 7 лютого 2019 року разом з введенням в дію Закону «Про валюті і валютні операції».

Детальніше

Європейський клуб «золотих» паспортів поповнився

Уряд Чорногорії оголосил про початок програми розвитку, що надає можливість отримання чорногорського громадянства на основі інвестицій. Вона розрахована на три роки і передбачає задоволення 2000 заявок. Можливість отримання громадянства буде надаватися за моделлю «Грант + інвестиції». Сума гранту становитиме 100 тис. євро за заявку.

Детальніше

Контрагент: невидима частина айсберга

Віктор Шульга, compliance officer, юрист практики безпеки бізнесу ЮК Juscutum: «Якщо ви попрацювали з неперевіреними контрагентом, то відомості про вашу компанію (номера телефонів, платежі і т.п.) переміщаються в матеріали кримінального провадження. На практиці це виливається в допити, перевірки і обшуки для посадових осіб підприємств, які «засвітилися» в справі».

Детальніше

Як підготуватися до позапланової перевірки

Підстава проведення позапланового заходу повинна бути зазначена в посвідченні (направленні) на проведення заходу державного нагляду (контролю). Відсутність передбачених в законі підстав, не ознайомлення з ними підприємства, ненадання копії узгодження є підставою для недопущення до перевірки.

Детальніше

Коли за порушення ПДР відповідальність не настає

Верховний суд вказав, що в разі вчинення діяння, яке хоча і визначене законами як правопорушення, але вчинене в стані крайньої необхідності, відповідальність не настає, оскільки в ньому немає ознаки провини. Для визначення такого стану необхідно щоб: не було іншого шляху для запобігання небезпеки, який би не був пов'язаний із заподіянням шкоди; заподіяна шкода була меньша значним, ніж відвернена.

Детальніше

Вартість обов'язкової оцінки майна може істотно зрости

З 29 грудня всі електронні майданчики, які здійснюють послуги з розміщення, накопичення, передачі інформації в єдину базу оцінки майна, ввели нові тарифи для суб'єктів оціночної діяльності. Старої (510 грн) залишається тільки ціна за послуги з оцінки об'єктів вартістю до 29 999 грн включно.

Детальніше

Змінювати внутрішні інженерні системи тепер можна без дозволів

Без отримання дозволів тепер можна здійснювати реконструкцію, капітальний ремонт та технічне переоснащення внутрішніх інженерних систем, як житлових, так і нежитлових будівель. Це стосується систем опалення, вентиляції, водопостачання, водовідведення, силових і слабкострумових електричних систем. Раніше для проведення цих робіт потрібно було отримувати дозвіл Держархбудінспекції, що могло зайняти до декількох місяців.

Детальніше

Що платникам податків принесе продовження співпраці з МВФ

У Меморандумі про економічну і фінансову політику, зокрема, йдеться про намір української влади реформувати Державну фіскальну службу і створити до кінця квітня 2019 року дві відокремлені структури - податкову і митницю. Вони залишатимутися в сфері управління Міністерства фінансів. Тоді ж податкова міліція, нібито, буде перетворена в нову службу фінансових розслідувань при Мінфіні. При цьому оцінка податкових зобов'язань буде залишатися виключно в компетенції податкової служби.

Детальніше

З травня 2019 ціни на газ можуть зрости на 15%

Ціна на газ для населення (побутових споживачів) з 1 травня може підвищитися на 15%, а з 2020 року стати повністю ринкової. Таке зобов'язання Україна взяла на себе відповідно до Меморандуму про економічну та фінансову політику за програмою stand-by з Міжнародним валютним фондом. Якщо ця обіцянка буде виконана, то слід очікувати збільшення тарифів і на інші комунальні послуги, як мінімум - на теплову енергію. Однак фактор прийдешніх виборів може внести свої корективи, оскільки нова влада може і не захотіти співпрацювати з МВФ.

Детальніше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини