Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безвізовий режим поки поза загрозою

15 січня 2019, 08:01
226
0
Реклама

В оприлюдненому другому звіті Єврокомісії для Європарламенту у рамках механізму призупинення безвізових режимів йдеться про виконання у цілому взятих Україною на себе зобов'язань.

У звіті йдеться про відсутність зростання у 2018 році чисельності виявлених в ЄС незаконних мігрантів з України, тоді як роком раніше кількість нелегалів збільшилась на 13%. Зменшилась кількість українців, які звертались із проханням про притулок. У той же час, відмічається зростання кількості українців, яким було заборонено в'їзд до ЄС. Україна виконувала свої зобов'язання щодо реадмісії осіб, успішно проводила інформаційну кампанію з роз'яснення правил безвізового режиму, прав та обов'язків подорожуючих країнами Шенгенського договору.

Серед невирішених проблем, що здатні вплинути на збереження безвізового режиму, у звіті названі використання території України як транзитної для контрабанди в ЄС, незавершеність формування антикорупційного суду та системи автоматичної перевірки декларацій, не розслідувані напади на громадських активістів, кіберзлочинність тощо.

Як ми писали раніше, за підрахунками Євростату, кожен п'ятий мігрант, офіційно зареєстрований в ЄС у 2017 році - з України, Загальна кількість мігрантів з нашої країни склала 661 874 осіб. Найчисленнішими українські мігранти стали в Естонії, Литві, Польщі, Словаччині, Угорщині та Чехії. 88% українців приїхали в ЄС з метою пошуку роботи.

***

Нагадаємо, що інформаційно-пошукова система ЛІГА:ЗАКОН надає доступ не лише до чинних нормативно-правових документів, а й дозволяє відстежувати надходження нових законів та підзаконних актів, ознайомлюватись із матеріалами експертів, судовою практикою, різноманітною довідковою інформацією тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини