Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для підприємств скасований нічний тариф на електроенергію

21 січня 2019, 16:44
3285
0
Реклама

З 1 січня постачання електричної енергії споживачам здійснюється за вільними цінами відповідно до Закону «Про ринок електричної енергії». З цього ж дня втратили силу тарифи, диференційовані за періодами часу доби (для непобутових споживачів), які визначалися відповідно до постанови НКРЕ від 20.12.2001 №1241.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала нічний тариф на поставку електроенергії для юридичних осіб ще у грудні 2018 року, внісши зміни до власної постанови від 23.08.2018 №894.

Як стверджують в НКРЕКП, скасування нічного тарифу для юросіб дозволить скоротити перехресне субсидіювання між різними категоріями споживачів на 3,5 млрд грн.

Нагадаємо, що нічні тарифи дозволяли промисловим підприємствам скоротити удвічі плату за електроенергію, спожиту з 23:00 до 7:00.

Для населення тарифи на електроенергію діють згідно з Порядком, затвердженим постановою НКРЕ від 23.04.2012 №498. Зміни в цей документ поки не вносилися.

***

Раніше ми писали про збільшення квартплати в частині обслуговування будинків та прибудинкової території у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію для освітлення місць загального користування та функціонування ліфтів. Але НКРЕКП скасувала своє рішення про підвищення цих тарифів.

***

Нагадаємо, що розділ «Довідники» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить корисну інформацію про тарифи, нормативи, правила, розміри штрафів та санкцій, ставки зборів і платежів, індекси інфляції тощо. У нього також включені деякі державні класифікатори, національні стандарти бухобліку, плани рахунків, норми і нормативи, діючі тарифи на різні види послуг та ін. Тестовим доступом до розділу можна скористатися тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини