Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Єдиний митний рахунок стане обов’язковим у квітні

23 січня 2019, 08:05
459
0
Реклама

23 січня року починається тестовий період роботи єдиного рахунку для зарахування митних платежів.

До 17 лютого тестування проводитиметься виключно для Київської міської та обласної митниць, а з 18 лютого почнеться на усіх митницях України.

З 16 березня разпочнется перехідний період запровадження єдиного рахунку, коли сплачувати митні платежі можна буде як на старі, так і на нові рахунки.

Із 16 квітня року єдиний рахунок буде використовуватися усіма підприємствами в обов'язковому порядку.

Наразі кожна митниця має власний рахунок для зарахування митних платежів, тому підприємець, який здійснює митне оформлення у різних митницях, має перераховувати платежі на кілька окремих рахунків. На думку Міністерства фінансів, запровадження «єдиний рахунок» спростить процедуру, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок, подавати митні декларації в будь-якій митниці та сплачувати з єдиного авансового рахунку.

Рішення про запровадження єдиного рахунку для зарахування митних платежів було прийняте ще у 2017 році і затверджене наказом Мінфіна від 01.11.2017 №898.

***

Раніше ми писали про те, скільки валюти можна буде провозити через кордон без декларування фізичним і юридичним особам.

***

Нагадаємо, що модуль «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані із організацію бізнес-процесів в експортно-імпортних операціях та при митному оформленні майна.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини