Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земля під будівлею, що відчужується, переходить у власність автоматично?

14 лютого 2019, 17:03
6337
0
Реклама

Суть справи: успадкувавши будинок, позивачі просили визнати за ними право спільної часткової власності на земельну ділянку під ним.

Місцевий та апеляційний суди відмовили у задоволенні позову, вказавши, що спадкодавець не оформив право на землю при переході до нього права власності на будинок. Однак Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ передав справу на новий розгляд в апеляційний суд. В апеляції позовні вимоги були задоволені.

Колегія суддів Цивільного суду ВС погодилась із таким рішенням.

Верховний суд вказав, що у зв'язку з успадкуванням будинку у позивачів виникло в рівних частках право власності на спірну земельну ділянку.

Відповідно до ст. 120 Земельного кодексу, особа, яка набула права власності на частину будівлі чи споруди, стає власником відповідної частини земельної ділянки на тих умовах, на яких вона належала попередньому власнику.

Відповідну постанову по справі № 463/1696/15-ц ВС прийняв 4.02.2018. З її повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Також VERDICTUM можна протестувати.

***

Раніше ми писали про те, хто може оскаржити ухвалу про накладення арешту на майно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини