Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наймані працівники мають вчасно задекларувати свої доходи

20 лютого 2019, 08:08
2404
0
Реклама

Отримані без участі податкових агентів доходи потрібно задекларувати. До таких доходів належать винагороди, які виплачуються працівникам за наймом у приватних осіб, зокрема, хатнім працівницям, садівникам, няням, гувернанткам, будівельникам, водіям. Про це нагадали в Державній фіскальній службі.

«Податкові агенти - це всі підприємства, підприємці, а також особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, які виплачують працівникам зарплату та інші винагороди. Вони сплачують податок на доходи фізичних осіб. Тому якщо особа у 2018 році отримувала доходи тільки за участі податкових агентів, декларацію їй подавати не потрібно», - зазначили в ДФС.

Також подати декларацію потрібно у випадку отримання інвестиційних активів. Це доходи від продажу цінних паперів, корпоративних прав. При цьому не має значення, кому вони були реалізовані.

Крім того, податківці зазначають, що задекларувати потрібно і списану заборгованість по цивільно-правовим угодам.

***

Раніше ми писали про те, що ДФС знайшла порушення в роботі з готівкою у всіх перевірених підприємців.

***

Нагадаємо, що в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали щодо конкретних випадків, що можуть виникати під час перевірок органами держнагляду та контролю, та поради щодо мінімізації наслідків таких перевірок. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Трудові перевірки»;

- «Фіскальні перевірки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини