Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Коли нараховані платежі за комунальні послуги зобов’язані перерахувати?

27 лютого 2019, 10:15
1850
0
Реклама

Суть справи: позивач просив провести перерахунок здійснених платежів за житлово-комунальні послуги. Він вказав, що встановлені розпорядженням держадміністрації тарифи, відповідно до яких були нараховані платежі, були в подальшому скасовані судом.

Місцевий та апеляційний суди відмовили у задоволенні позову. Рішення були мотивовані тим, що на момент нарахування плати за послуги тарифи були чинними. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримав рішення судів.

Однак Велика Палата Верховного Суду не погодилась із таким висновком та передала справу на новий розгляд в суді першої інстанції.

Відповідно до ч. 2 ст. 32 Закону «Про житлово-комунальні послуги», розмір плати за комунальні послуги розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів та показань засобів обліку .

Верховний Суд вказав, що позивач має право на перерахунок платежів, оскільки вони були нараховані відповідно до тарифів, які в подальшому були скасовані судом.

Відповідну постанову по справі № 757/31606/15-ц ВС прийняв 16.01.2019. З її повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ у VERDICTUM ви можете за посиланням.

***

Нагадаємо, що до 20.03.2019 (включно) при одночасній покупці сервісів VERDICTUM і CONTR AGENT діє знижка 30 % на кожен продукт.

***

Раніше ми писали про те, хто відшкодує збитки, пов'язані з пошкодженням системи водопостачання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини