Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельні ділянки тепер можна зареєструвати онлайн

19 березня 2019, 09:52
948
0
Реклама

Зареєструвати ділянку тепер можна онлайн шляхом відправлення заяви з використанням особистого електронного цифрового підпису. Відповідні зміни в Порядок ведення Державного земельного кадастру внесені постановою Кабміну № 710, яка набула чинності сьогодні, 19 березня.

Встановлено, що реєстрацію здійснюватимуть сертифіковані інженери-землевпорядники.

Відмовити у реєстрації можуть, зокрема, через невідповідність документів встановленим вимогам, нерозбірливий текст, подачу документів не в повному обсязі.

Ідентифікація за допомогою ЕЦП також дозволить отримати копію карти території з Державного земельного кадастру, яку можна самостійно роздрукувати.

Про те, на якій стадії перебуває заява можна буде дізнатися в центрі надання адміністративних послуг.

***

Раніше ми писали про те, як обчислюється податок на нерухомість у разі переходу права власності на об'єкт.

***

Нагадаємо, що при вирішенні будь-яких земельних питань контроль з метою оперативної реакції на будь-які помилки або навмисні незаконні дії варто доповнити відстеженням змін в реєстрі нерухомості за допомогою електронних засобів. Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ, запущений на технічній базі ЛІГА:ЗАКОН. З його допомогою про зміни в реєстрі можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини