Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Як протистояти безпідставним діям комунальників?

20 березня 2019, 16:15
1228
0
Реклама

ЛІГА:ЗАКОН підготувала кілька порад тим, до кого завітали представники газової служби, електромереж, водоканалу чи схожих організацій із тим, що виявлено незаконне споживання газу/електроенергії/води, тож вони повинні на місці підтвердити факт незаконного підключення з метою накладання штрафу.

Слід одразу зауважити, що йдеться про поради споживачам, які впевненні у своїй правоті, законності підключення і безпідставності звинувачень.

1. Будьте стриманими, зберігайте спокій і випромінюйте впевненість. Скандали не завадять комунальникам скласти акт (форми відповідних актів для порівняння можна знайти у модулі «Типові договори та шаблони» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН), а саме це основна мета їх візиту. Розсерджені, вони робитимуть все від них залежне, аби результати візиту пішли «в роботу» якнайшвидше. А час, у даній ситуації, грає на вашу користь.

2. Чи пускати контролерів до житла? Швидше так, аніж ні. Акт вони складуть у будь-якому випадку, але не провівши необхідні заміри, наприклад, діаметру труб в середині приміщення, вони це зроблять зовні. А вхідні труби цілком можуть виявитись більшого діаметру, що безпосередньо впливатиме на суму штрафу.

3. Фіксуйте. Фото, відео - фіксація, попри всі протести комунальників. Це, по-перше, стримуючий фактор для візитерів, по-друге, якщо справа дійде до суду, - це ваші докази. Якщо є можливість, покличте сусідів - вони потенційні свідки з вашого боку.

4. Отже, акт складений у вашій присутності. Попросіть копію. Не виходить - сфотографуйте. Рано чи пізно ви його отримаєте поштою, але у даному випадку краще раніше проконсультуватись з юристом чи самостійно пошукати відповіді, аби спланувати майбутні дії. Законодавство, на яке будуть посилання у акті, інформацію щодо діяльності комунальних організацій, відповіді на питання щодо підключення можна знайти, наприклад, в ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

За копією можна сходити в офіс організації із письмовою заявою (проконтролюйте, аби її зареєстрували в канцелярії і залишили відмітку на вашому примірнику). Заяву, у який необхідно вимагати надати копію акту, можна надіслати рекомендованим листом.

5. Чи підписувати акт? Відсутність вашого підпису жодним чином не вплине на рішення комунальників. Разом з тим, закріплені вашим підписом на акті пояснення на кшталт «З актом не згоден(на). Незаконно не підключався(лась). Електрикою не користуюсь», можуть надалі зіграти свою роль. Обов'язково залиште на акті актуальну дату.

Якщо все описане ви зробили саме час готуватись до можливого візиту в організацію на розгляд вашого акту.

***

Раніше ми писали, що опалення хочуть надавати за новими правилами.

***

Нагадаємо, що модуль «Мистецтво оборони» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН допоможе підготуватись до візитів правоохоронних, перевіряючих та контролюючих органів і при цьому мінімізувати негативні наслідки таких візитів. Там містяться, алгоритми дій керівника та бухгалтера при перевірці, наприклад, Держпраці, інструкції для персоналу, наприклад, секретаря.

Тестовий доступ до модуля можна отримати за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини