Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструвати підприємство та обрати систему оподаткування можна буде онлайн

28 березня 2019, 15:53
1079
0
Реклама

Уряд спростив низку процедур для бізнесу, зокрема, процедуру реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

До 2018 року зареєструвати юридичну особу в Україні можна було онлайн за умови оформлення діяльності ТОВ за модельним статутом, затвердженим постановою Кабміну №1182 від 16.11.2011, але з набранням чинності нового Закону про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю (17 червня 2018) система перестала працювати, оскільки затверджена редакція модельного статуту ТОВ перестала відповідати Закону.

27 березня 2019 року ухвалив низку рішень на користь бізнесу, серед яких нова редакція модельного статуту ТОВ та оновлений механізм його застосування, що дозволить формувати статут у максимально відповідний потребам засновників формі, забезпечить можливість онлайн обрати систему оподаткування суб'єкта господарювання (ПДВ, єдиний податок) та реєстрації переходу від однієї до іншої редакції модельного статуту, або з «паперового» на модельний статут.

Зареєструвати ТОВ можна буде на порталі «Онлайн-будинок юстиції». У процесі реєстрації система згенерує три документи: заяву, статут та протокол рішення засновників. Підприємець-засновник підписує сформований пакет документів своїм ЕЦП. На цьому реєстрація завершена.

ТОВ, які діяли на підставі попередньої редакції модельного статуту продовжують нею керуватися до моменту обрання нової редакції, але не пізніше червня 2019 року. Після цього перехід на новий модельний статут (у редакції, встановленій «за замовчуванням») буде зроблено автоматично.

Нагадаємо, що задля впевненості у правильному виборі нових бізнес-партнерів, а також при перевірці наявних ділових контактів можна скористатися сервісом CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини