Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водії зможуть їздити без паперових страхових полісів

29 березня 2019, 11:11
1021
0
Реклама

Постановою № 258 від 27.03.2019 Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху. Відтепер чинний поліс страхування цивільно-правової відповідальності власників авто достатньо пред'явити у візуальній формі - на електронному або паперовому носії. При його перевірці дані будуть звірятись із наявними у базі даних Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ).

Це ж стосуватиметься й страхових сертифікатів «Зелена картка».

На урядовому порталі зазначається, що рішення прийняте для забезпечення контролю за наявністю автоцівілки відповідними підрозділами Нацполіції. Тобто перевірка факту реєстрації полісу в МТСБУ буде покладено на них.

Разом з тим, перевіряти наявність автоцивілки, і, відповідно, скласти протокол за її відсутність поліцейський може лише у двох випадках:

- при складанні протоколу щодо порушень ПДР;

- при оформленні дорожньо-транспортної пригоди.

Іншим органом, що має право перевіряти наявність автоцивілки, є Держприкордонслужба - при перетині транспортними засобами кордону. Йдеться, насамперед, про міжнародний страховий поліс «Зелена картка», який з початку 2019 року повинен видаватись виключно у друкованому вигляді (не допускається заповнення вручну).

Докладніше про перевірку поліцією страхових полісів і протидію неправомірним штрафам можна прочитати у нашому попередньому матеріалі.

***

Нагадаємо, що Юридична компанія Juscutum, яка входить до Групи компаній ЛІГА перша в Україні випустила прикладний мобільний додаток у сфері юридичних послуг Juscutum Legal Alarm.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини