Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Киянам доведеться платити ще за одну комунальну послугу

2 квітня 2019, 15:45
12166
0
Реклама

З 1 травня в Києві з тарифу за теплопостачання будуть виділені: абонплата і внески на встановлення й обслуговування лічильників. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

«З 1 травня, відповідно до Закону «Про житлово-комунальні послуги», вводиться абонентська плата плюс оплата безпосередньо теплової енергії і плюс ще оплата лічильників, тобто в платіжці буде багато рядків, які не всім зрозумілі, можливо, навіть не всім фахівцям», - сказав він, додавши, що київська влада була проти такого нововведення.

Пояснюється, що з тарифу на послугу централізованого опалення була викреслена вартість установки, повірки та ремонту лічильників теплової енергії. Тепер споживачі платитимуть за це окремо у форматі внесків, які будуть залежати від вартості робіт.

Однак П. Пантелеєв наголосив, що виділення абонплати з тарифу на тепло не вплине на кінцеву вартість послуги. «Це не впливає на збільшення тарифу, це складова, яка виділяється. За ідеєю законодавця, це повинно дозволити обмежити підприємствам внутрішні витрати. Це стосується вартості робіт за нарахуваннями, проведення абонентського обліку. Граничну вартість абонентської плати затвердить Кабмін», - підсумував він.

Раніше ми писали про те, що опалення пропонують надавати за новими правилами.

Вам також може бути цікаво, що для звільнення від плати за комунальні послуги не достатньо не користуватись ними.

Всі судові рішення, у тому числі і такі, що стосуються оскарження неправомірних донарахувань за комунальні платежі, ви можете знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ у VERDICTUM можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини