Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати будівельний паспорт на приватний будинок стане простіше

25 квітня 2019, 09:45
729
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомило про намір внести зміни до Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки (наказ Мінрегіону № 103 від 05.05.2011).

Змінами планується скасувати процедуру завірення в установленому порядку копій документів на землю для отримання будівельного паспорта на індивідуальні житлові, дачні та садові будинки.

Заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе зазначив, що оптимізація процесу оформлення будпаспорта дозволить громадянам уникнути зайвих витрат часу та фінансів, пов'язаних із необхідністю нотаріального завірення копії прав на володіння або користування земельною ділянкою чи договору суперфіцію.

За інформацією Мінрегіону, на сьогодні в Україні діє 181 ДБН, з яких 63 були прийняті ще за часів Радянського Союзу. З 2015 року було переглянуто 50 ДБН і внесено 526 змін до чинних.

Нещодавно Кабмін розширив перелік будівельних робіт, що не потребують дозвільних документів.

Модуль «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані з організацією бізнес-процесів, наприклад, при переплануванні приміщень, переведенні житлового приміщення в нежитлове, будівництві промислового об'єкта або шкідливого виробництва та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини