Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть податківці вимагати електронні документи при перевірці?

26 квітня 2019, 13:25
1830
0
Реклама

Відповідно до п. 85.2 ст. 85 Податкового кодексу, платник податків зобов'язаний надати посадовим особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов'язані з предметом перевірки.

При цьому великий платник податків на запит перевіряючих зобов'язаний також надати в електронній формі копії документів, які він створив в електронній формі, з обліку доходів, витрат та інших показників, пов'язаних із визначенням об'єктів оподаткування (податкових зобов'язань), первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів, не пізніше двох робочих днів, наступних за днем отримання запиту.

Отже, обов'язок щодо надання електронних документів стосується лише великих платників податків - юридичних осіб або постійних представництв нерезидента на території України, у яких обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 млн євро або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Держабюджету за такий самий період перевищує еквівалент 1 млн євро, у разі якщо сума таких податків, зборів, платежів, крім митних платежів, перевищує еквівалент 500 тис. євро.

Також фіскали вказали, що у випадку ведення документів в електронному вигляді під час проведення перевірки на вимогу перевіряючих необхідно надати паперові копії таких документів.

Відповідне роз'яснення надано ДФС у податковій консультації від 8.04.2019 № 1496/6/99-99-14-03-03-15/ІПК.

Раніше ми писали про те, що змінено коди для сплати податків.

Нагадаємо, що дізнатись про потрапляння компанії у графіки планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн.

Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини