Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за квітень

2 травня 2019, 14:57
1010
0
Реклама

1. Держаудитслужба затвердила зразок направлення на проведення збору інформації. Направлення дійсне при пред'явленні службового посвідчення.

2. ДФС не відступає від свої щомісячної традиції щодо зміни плану перевірок на 2019 рік. Зокрема, зміни внесено до планів документальних планових перевірок юросіб, фізосіб, фінансових установ, представництв нерезидентів. З актуальним планом перевірок на 2019 рік можно ознайомитися тут.

3. Кабмін планує посилити функції Національної служби здоров'я щодо контролю умов роботи медичних закладів. Як зазначив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, Службу потрібно наділити серйозними контрольними функціями, щоб у медичних закладах були елементарні умови, чистота та порядок.

4. Оцінювання освітніх та управлінських процесів закладів освіти та внутрішньої системи забезпечення якості освіти здійснюватиме Державна служба якості освіти шляхом проведення інституційного аудиту. Порядок проведення зазначеного аудиту визначило Міносвіти.

5. Кабмін затвердив критерії ризику діяльності у сфері заліничного транспорту, на підставі яких визначатиметься періодичність проведення перевірок Укртрансбезпекою.

6. Нацбанк повідомлятиме про проведення планової перевірки за 20 календарних днів до її початку. Відповідні зміни внесено до Положення про порядок проведення перевірок щодо дотримання об'єктами нагляду (оверсайта) вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем в Україні.

7. Ряд контролюючих органів затвердили уніфіковані форми актів перевірок. Зокрема, оформлювати результати перевірок за новими формами будуть в сфері вищої освіти, медичної практики, виробництва особливо небезпечних хімічних речовин та в сфері поводження з небезпечними відходами.

Правові новини, розміщені в модулі "Мистецтво оборони" Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень в сфері державного контролю та нагляду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини