Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Всіх українців можуть зобов’язати задекларувати доходи

6 травня 2019, 16:30
2689
2
Реклама

Команда переможця президентських виборів Володимира Зеленского підготувала законопроект про введення в Україні загального декларування доходів. Доктор юридичних наук Данило Гетманцев, який відповідає в команді за податкову політику, вважає, що масштабна реформа змусить громадян стати більш відповідальними та уважніше стежити за економічною ситуацією в країні.

«Загальне декларування - це та фішка, яка дозволить нам підходити по-європейськи до питання. Не тільки вимагати від держави, але й від себе», - підкреслив він.

Також команда Володимира Зеленского збирається провести податкову амністію, яка торкнеться всіх платників податків, крім чиновників, які, за словами Д. Гетманцева, давно вивели свої кошти в офшори та подають електронні декларації.

Як приклад він навів Аргентину, де в 2016 році новий президент Маурісіо Макрі закликав повернути гроші в країну, що дозволило вивести на світло 117 млрд доларів, не тільки в грошах, а й у інших активах. На думку експерта, амністувати потрібно не тільки капітал, а й нерухомість, яка є в Україні та за кордоном, інші цінності.

Крім того, Данило Гетманцев підкреслив, що податкова амністія не поширюватиметься на доходи громадян, отримані злочинним шляхом: якщо чиновника звільнять від відповідальності, а потім його викриють в корупційному злочині - гроші все одно конфіскують.

Раніше ми писали про те, що українців змусять відраховувати частину доходу у недержавні пенсійні фонди.

Нагадаємо, що дізнатись про потрапляння компанії у графіки планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини