Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Указ про розпуск Парламенту оскаржать у Конституційному Суді

22 травня 2019, 14:15
487
0
Реклама

22 травня, під час позачергового засідання Парламенту, Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Указ № 303/2019 про розпуск Ради суперечить діючій Конституції.

А. Парубій зауважив, що під час політичних консультацій в Адміністрації Президента кілька разів задавав запитання Володимиру Зеленському щодо підстав для підписання Указу про розпуск Парламенту. «Я почув тільки одну відповідь, що коаліції не існує вже два роки», - сказав Голова ВР.

При цьому він наголосив: «У Конституції я не знайшов серед повноважень Президента повноваження встановлювати або стверджувати про існування коаліції, як не має таких повноважень і Голова Верховної Ради».

Виходячи з цього, Голова ВР заявив, що вважає Указ Президента про розпуск Парламенту таким, що суперечить діючій Конституції. Він зазначив, що народні депутати готують відповідне звернення в Конституційний Суд і заявив, що підтримує цю ініціативу.

Раніше ми писали про те, що Володимир Гройсман сьогодні подасть заяву про свою відставку до ВР.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини