Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Володимир Зеленський: чиновники та бізнес живуть на різних планетах

23 травня 2019, 14:58
594
0
Реклама

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 23 травня, відвідав iForum 2019.

У своєму виступі він зазначив, що політики та інновації "живуть на різних планетах" і, як правило, вони використовують чотири слова: інновації, діджиталізація, гіперлуп та Ілон Маск, а після цих слів вони говорять: "Ось ми все сказали" і "Потрібно щось змінювати".

"Скажу вам як людина і як Президент - я особисто нічого не можу змінити. Ми можемо це зробити тільки разом", - зазначив Президент.

Також В. Зеленський звернув увагу, що ми стоїмо перед серйозними викликами і це виклики вчорашнього дня, але зараз ми маємо говорити про майбутнє. Є ряд світових прикладів, наприклад, Африка: перескочила дротовий телефонний зв'язок і перейшла одразу до мобільного. Вони оминають "ями вчорашнього дня". Відсутність чого-небудь дає реальні переваги. Наприклад, відсутність електромереж може змусити нас крокувати у бік відновлюваної енергетики, відсутність банківської інфраструктури може вести нас до цифрового банкінгу та інше.

"Таке відчуття, що у нас імунітет до майбутнього. Але це неправда. Просто наші чиновники та політики не користуються ентузіазмом і інноваціями. А що таке інновації: як можна шантажувати виїмкою документів, якщо вони цифрові, або як можна внести зміни до реєстру, якщо він на блокчейн? Це неможливо зробити. Як нам вирішити цю проблему? Мені подобається підхід Apple, коли збирають кращих співробітників, вони піклуються, щоб не вмерла жодна геніальна ідея, і вони здатні знайти цю ідею, розвинути її і захистити. Завдання Apple - яку технологічну галузь вони зараз можуть розірвати інноваційно. Я б дуже хотів, щоб ми могли це також створити разом".

"Хочемо менших тарифів - треба тягнутися до відновлюваних джерел. Ключовий фундамент - освіта. Треба застосовувати інновації в освіті. Це базові речі, на яких стоїть держава, в якій хочеться жити".

"Проблема не в людях - проблема в системі. Ми хочемо зробити країну та уряд в смартфоні: інформація про державу, комунікація з державою, транзакції з державою, залучення до управління державою".

Анонсовано запуск проекту "соціального ліфта", у рамках якого людина зможе подати свій проект і приєднатися до нашої команди. У понеділок ми анонсуємо цей проект. Цей початок комплексного підходу. Кожен зможе брати в ньому участь.

Зібрати та проаналізувати медійну інформацію на будь-яку тему і про будь-яку компанію можна за допомогою сервісу SEMANTRUM, який відстежує публікації в інтернет-джерелах, друкованих ЗМІ, телевізійних і радіопрограмах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини