Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державному виконавцеві авансовий внесок не сплачується

27 травня 2019, 17:25
3859
0
Реклама

Департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції надав роз'яснення держвиконавцям стосовно рішення Конституційного Суду від 15.05.2019, щодо скасування авансування виконавчого провадження.

Згідно із прийнятим КСУ рішенням, визнані неконституційними та втратили чинність положення ч. 2 ст. 26 Закону «Про виконавче провадження» щодо підтвердження сплати для відкриття виконавчого провадження авансового внеску в розмірі 2 % суми, що підлягає стягненню.

«Таким чином під час пред'явлення виконавчого документа до виконання у стягувачів відсутній обов'язок щодо сплати авансового внеску та додання відповідних квитанцій до заяв про примусове виконання рішення», - йдеться в документі.

Відповідні роз'яснення Департамент ДВС надав у листі від 17.05.2019 № 709/20.4.2/32-19.

Раніше ми писали про те, що профспілка не може представляти трудовий колектив у судовому процесі.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Також в центрі професійної освіти АКАДЕМІЯ ЛІГА:ЗАКОН постійно проводяться практикуми, семінари, круглі столи, онлайн-конференції і вебінари з відомими спікерами-практиками.Наприклад, 3 червня 2019 року буде проведено практикум на тему: «ФОП-контроль. Все про контроль, перевірки і ризики при роботі з ФОП».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини