Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес прокоментував можливе оголошення дефолту в Україні

28 травня 2019, 14:21
4085
0
Реклама

Оголошення Україною дефолту порушить макроекономічну стабільність, яка є запорукою для інвестицій та зростання економіки. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА).

У ЄБА наголошують на важливості продовження співпраці з МВФ та проведення структурних реформ, які підвищать привабливість країни для внутрішніх і зовнішніх інвесторів.

За результатами опитування іноземних інвесторів найбільшим позитивними кроками нової адміністрації у наступні 3-6 місяців будуть: ефективна боротьба з корупцією, призначення на ключові посади професіоналів, кроки з розмежування влади і бізнесу та швидке досягнення домовленості з МВФ щодо подальшої співпраці.

Бізнес акцентує увагу на необхідності впровадження базових структурних змін: боротьби з корупцією, справедливої судової системи та ефективної роботи правоохоронних органів.

Наприклад, відповідно до результатів Інвестіндексу ЄБА, серед ТОП-проблем інвестори вважають високий рівень корупції, недовіру до судової системи, відсутність земельної реформи та тіньову економіку. Водночас, майже половина опитаних вважають Україну вигідним ринком для інвестування, і дуже хочеться, щоб цей відсоток лише збільшувався, наголошують в ЄБА.

Нагадаємо, банки знизили ставки по депозитах.

Перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини