Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товариства з обмеженою відповідальністю мають оновити статути до 17 червня

29 травня 2019, 10:00
5407
0
Реклама

Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» набрав чинності 17.06.2018. Перехідними положеннями акту встановлено, що протягом року з дня набрання чинності Законом положення статутів ТОВ і ТДВ необхідно привести у відповідність до нових вимог.

У протилежному випадку статути ТОВ і ТДВ, що не відповідають Закону, є чинними в тій частині, що відповідає законодавству станом на день набрання чинності цим Законом.

Після внесення до статуту змін, цей пункт уже не застосовується. Однак, якщо до 17 червня відповідні зміни не будуть внесені, статути діятимуть у тій частині, що не суперечить новому Закону.

Крім того, у випадку приведення статутів у відповідність з новим Законом протягом встановленого строку ТОВ і ТДВ звільняються від сплати адміністративного збору за реєстрацію таких змін.

Читайте також:

ТОВ перейдуть на новий модельний статут за замовчуванням, але не без проблем

Держпраці обмежена в проведенні перевірок роботодавців

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини