Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила успіху для малого та середнього бізнесу. Форум МСБ

4 червня 2019, 09:00
3276
0
Реклама

Розвинений малий та середній бізнес - ознака прогресивної економіки. Практично половина приросту ВВП в розвинених країнах відбувається за рахунок малих та середніх компаній. Тому у більшості розвинених країн вони підтримуються на державному рівні.

В Україні сьогодні зареєстровано 1,8 мільйонів фізичних осіб підприємців та 1,2 мільйони юридичних осіб. Малий і середній бізнес забезпечує робочими місцями 80% українців. Протягом 2018 року наші підприємці сплатили внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) на сумму 228 млрд грн. І цей показник зростає на 25% щороку.

Тільки за три місяці 2019 року зареєструвалася ще 16,5 тисячі нових компаній. Більшість з них займаються оптовою та роздрібною торгівлею. Багато хто надає послуги та займається комп'ютерним програмуванням. Також малі та середні підприємства будуть дома та споруди, займаються сільським господарством, створюють нові освітні програми. Є серед нових компаній і виробництва - напоїв та харчових продуктів, текстилю та техніки.

У 2018 році Financial Times серед усіх пострадянських країн визнала Україну першою за темпами поліпшення ділового клімату. Але водночас наша країна займає 71 місце в світовому рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2019. І 9 з 10 нових компаній в Україні закриваються.

Причин багато. Хоча уряд затвердив Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року, бізнес відчуває надмірне держрегулювання. Відсоткові ставки за кредитами для бізнесу надто високі і сягають для українських підприємців 21% річних. У США та Німеччині гроші можна зайняти під 2-4%. Лише 10% українських підприємств можуть користуватись кредитами. У сусідній Польщі цей показник становить 58%.

Щоб успішно зростати, бізнес повинен мати вихід на зовнішні ринки. У малого бізнесу України дуже низькі експортні можливості.

І найбільше українським підприємцям не вистачає бізнес-освіти. Власники бізнесу готові вчитися, але часто не знають, як налагоджувати бізнес-процеси в сучасному світі; як створювати продукт чи сервіс, який буде цікавим та бажаним для споживача; як просувати свою продукцію на локальному та міжнародному ринках.

22 червня вперше в Україні відбудеться Форум розвитку малого та середнього підприємництва. Це подія, на якій зберуться не теоретики, а практики бізнесу, ті, хто будує, ризикує, втрачає, проте долає складнощі та масштабує власну справу.

Організатори, Школа малого і середнього підприємництва та Київський Міжнародний Економічний Форум, мають досвід та експертизу щоденної праці із тисячами підприємців, які завдяки вчасному використанню знань про сучасні тренди та інструменти досягають закономірних успіхів в особистому розвитку та у розвитку свого діла.

Хедлайнер Форуму розвитку малого та середнього підприємництва 22 червня - Василь Хмельницький, український підприємець, засновник інвестиційної групи UFuture.

Наймасштабнішими проектами підприємця є розвиток аеропорту «Київ» ім. Сікорського, а також створення інноваційних парків UNIT.City та LvivTech.City. Василь Хмельницький прагне розвивати високотехнологічні, креативні та інші передові індустрії в Україні, що дозволять найкращим чином використати вітчизняний потенціал в IT та науці.

Вперше за довгий час, спеціально задля участі у Форумі МСП, в Україну завітає Аліна Адамс, українка за похожденням, засновниця та СЕО Artveoli, американської біотехнологічної стартап-компанії, яка створює розумні рішення з очищення повітря у приміщеннях. Аліна є членом факультету в Northeastern University та членом кількох глобальних організацій, які допомагають підприємцям та стартапам у стратегії розвитку бізнесу, залучення коштів та стратегії зростання.

Своїм досвідом підприємництва поділиться Катерина Возіанова, засновниця бренду одягу ручної роботі Indposhiv Bespoke House. Чоловічі костюми Indposhiv Bespoke House коштують вид 1 до 5 тисяч євро, клієнт очікує на замовлення від 7 до 10 тижнів, і на всі вироби діє гарантія на все життя.

Про алгоритми масштабування бізнесу від маленьких обсягів до національних та міжнародних розмірів розповість Наталія Єремєєва, засновниця та генеральний директор компанії Stekloplast, найбільшого в Україні виробника вікон.

Про те, як сформувати команду продавців, що захопить весь світ, розповідатиме Ігор Карпець, Head of Sales в Grammarly - це заснований в Києві стартап, що отримав рекордні $110 млн. іноземних інвестицій та займається розробкою сервісів на основі технологій штучного інтелекту, зокрема сервісу по перевірці граматики.

Мета Форуму розвитку малого та середнього підприємництва - зібрати представників малого та середнього бізнесу з усієї України, щоб обговорити тренди розвитку підприємництва, свіжі підприємницькі кейси, поділитися знаннями про сучасні та дієві бізнес-інструменти у сфері маркетингу, масштабування бізнесу та інвестицій.

Детальніше про подію 22 червня 2019 р: https://sme.forumkyiv.org

видео

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини