Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Робота в спеку. Держпраці нагадує про заходи безпеки

5 червня 2019, 09:30
992
0
Реклама

Управління Держпраці у Кіровоградській області звернулося до керівників підприємств ЖКГ щодо заходів попередження нещасних випадків під час підвищення температури повітря.

Організаціям нагадали, що необхідно змістити графік робочого часу та обмежити роботу працівників, які виконають роботи на відкритому просторі в піковий час. Розробити графік роботи: 30 хвилин працівники працюють, 30 хвилин відпочивають.

Також необхідно провести позаплановий інструктаж працівникам та посилити контроль відносно виконання газонебезпечних робіт та робіт в замкнутих просторах (люках, лазах, відстійниках тощо).

Особливу увагу рекомендується звернути на забезпечення робітників засобами індивідуального захисту; стану каналізаційних та очисних споруд, забезпечення проведення робіт в колодязях під особистим контролем керівників та спеціалістів підприємств.

Роботодавці зобов'язані забезпечити належні умови праці працівникам на виробничих об'єктах в умовах дії високих температур:

- обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, в тому числі робіт на висоті, робіт в колодязях, шурфах, траншеях, замкнутих просторах, експлуатацію машин, механізмів;

- відкоригувати розпорядок робочого дня, тривалості робочої зміни та обідньої перерви, збільшити кількість технологічних перерв, а саме: запровадити ранній початок робочого дня і, відповідно його закінчення, зменшити тривалість робочих змін, збільшити обідню перерву;

- забезпечити працівників питною водою, не допускати їх перегріву;

- провести позапланові інструктажі з працівниками щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі сонячного та теплового удару, запаморочення;

- доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях;

- проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, або експлуатують об'єкти підвищеної небезпеки тощо.

Нагадаємо, згідно з Санітарними нормами мікроклімату виробничих приміщень температура повітря на робочому місці не повинна перевищувати 25 градусів за Цельсієм, вологість - 55-75%, швидкість руху повітря 0,1-0,5 м\сек.

Обирай Інформаційно-правові продукти ЛІГА:ЗАКОН та отримуй подарунки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини