Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці по-новому перевірятиме працевлаштування осіб з інвалідністю

Реклама

Кабмін вирішив посилити державний нагляд за дотриманням суб'єктами господарювання законодавства про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю.

Відповідні зміни внесено до:

- Порядку проведення перевірки підприємств, установ, організацій і фізичних осіб, що використовують найману працю;

- Порядку зарахування кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю в норматив таких робочих місць в господарських об'єднаннях, до складу яких входять підприємства громадських організацій осіб з інвалідністю.

Зокрема, підприємствам, установам, організаціям та ФОП, які використовують найману працю, допоможуть розрахувати кількість робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю з метою зарахування в норматив таких робочих місць.

Також встановлено підстави і методика проведення планових і позапланових перевірок підприємств установ, організацій, фізичних осіб, що використовують найману працю, і господарських об'єднань, до складу яких входять підприємства громадських організацій осіб з інвалідністю.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу та єдине інформаційне поле для всіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для всієї компанії та отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини