Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Батькам нададуть можливість відпочити без дітей

14 червня 2019, 15:45
465
0
Реклама

Мінсоцполітики пропонує відкрити спеціальні дитячі центри по всій Україні. Батьки зможуть залишити дітей у таких центрах на короткий час для того, щоб мати можливість відпочити від батьківських обов'язків.

Дитина знаходитиметься у центрі цілодобово. Там з нею будуть займатись фахівці, реабілітологи та психологи. Новий досвід запозичений з Європи.

У Вінниці вже існує пілотний варіант центру. Поки що його двері відкриті тільки для дітей з інвалідністю. Спеціалізований заклад працює як табір, до якого діти заїжджають по заїздах. Один такий заїзд триває 2 тижні, в кожному по 8 дітей. У центрі є трудова майстерня, арт-майстерня та музична кімната. Кожну дитину намагаються залучати до творчого процесу.

Віддати дитину в такий центр можна безкоштовно - з державного бюджету вже виділено 1 мільйон гривень. Цієї суми вистачить на 14 заїздів. У Мінсоцполітики говорять, що такі центри мають з'явитись по всій країні: послугу «перепочинок для батьків» збираються затвердити вже у вересні.

Раніше ми писали про те, що Держпраці перевірить працевлаштування осіб з інвалідністю за новою методикою.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу і єдине інформаційне поле для усіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для усієї компанії і отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини