Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ скасував обов'язковий продаж валюти для бізнесу

19 червня 2019, 10:47
2682
0
Реклама

У березні 2019 року НБУ постановою №35 скасував ліміт обов'язкового продажу валютних надходжень з 50% до 30%. Ця норма зобов'язувала підприємців продавати 30% валютних надходжень на міжбанківському ринку.

Тепер, починаючи з 20 червня, норму обов'язкового продажу валютних надхожень скасовано. Надходження, зараховані на розподільчі рахунки впродовж 19 червня, вже не підлягають обов'язковому продажу. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Чергове валютне послаблення не матиме негативних наслідків для макрофінансової стабільності. За статистикою, під час періоду, коли норматив обов'язкового продажу валютних надходжень склав 50%, так і з 1 березня 2019 року, коли він був зменшений до 30%, бізнес в цілому продавав більше 90% валюти", - сказано у повідомленні Нацбанку.


Цього року Національний банк скасував або пом'якшив вже більше 30 валютних обмежень. Скасування обов'язкового продажу валютних надходжень бізнесу є черговим кроком на шляху до вільного руху капіталу.

Раніше ми писали про те, що з 3 червня змінюються правила зняття готівки у банках.

Вам буде цікаво дізнатися, як банки будуть оцінювати кредитні ризики.

Перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна з допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА :ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу та єдине інформаційне поле для всіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для всієї компанії та отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини