Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Через спеку можливе аварійне відключення електроенергії – Укренерго

24 червня 2019, 11:28
835
0
Реклама

У зв'язку із високою температурою повітря можливе аварійне відключення електроенергії. Про це повідомили в Укренерго.

«В енергосистемі склалася загрозлива ситуація із забезпеченням балансу виробництва та споживання електроенергії. За останні два тижні в Україні зафіксовані рекордні показники температури повітря, при цьому пік споживання потужності становив 17935 МВт», - йдеться в заяві.

В компанії попередили, що для забезпечення балансу при зростанні температури повітря та піковому споживанні необхідні відповідні резервні маневрові потужності, зокрема, блоки ТЕС, забезпечені паливом.

У нинішніх умовах енергосистема країни працює з відсутніми нормативними резервами потужності на енергоблоках ТЕС. Зазначається, що ситуація ускладнюється виведенням в аварійний ремонт ще 8 блоків ТЕС на 2320 МВт.

В Укренерго попередили про можливість застосування графіків аварійного вимкнення при подальшому підвищенні температури, збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт та відсутності палива на теплових станціях.

Це питання може вирішити прискорення виведення з ремонту Трипільської, Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» і Слов'янської ТЕС «Донбасенерго» або включення в роботу газомазутних блоків ТЕС. Також необхідно забезпечити стабільність постачання вугілля, зокрема на Криворізьку та Луганську ТЕС «ДТЕК Енерго».

Повідомляється, що Укренерго вже звернулось з цього приводу до РНБОУ з відповідним листом.

Раніше ми писали про те, що в липні газ знову подешевшає, а також про те, що тарифи на електроенергію для населення в липні не зростуть.

Нагадаємо, що в Україні з'явився бот-бухгалтер, який самостійно розраховує і сплачує податки. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися більше про чат-бот ReporTax!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини