Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Кабміні назвали граничний тариф на опалення та гарячу воду

25 червня 2019, 12:30
6803
2
Реклама

«Гранична вартість гігакалорії теплової енергії, яку теплокомуненерго поставляють в оселі українців, може бути встановлено на рівні 1300 грн», - заявив Павло Петренко.

За його словами, саме такою є економічно обґрунтована ціна послуги на сьогоднішній день. Що до централізованої подачі гарячої води, то нагрівати її та поставляти у квартири людей комунальники повинні не дорожче 87 грн./м3 для будинків з рушникосушаркою і 80 грн/м3 - без них.

Доручення розробити документ, що обмежує максимальні тарифи на тепло і гарячу воду, Мін'юст і Мінрегіон отримали від прем'єр-міністра лише в середу, 19 червня. Володимир Гройсман наполіг, щоб проект документа винесли на розгляд уряду вже через тиждень, тобто 26 червня.

На даний момент позначені чиновником граничні показники не є офіційно затвердженими і не можуть служити підставою для оскарження одержуваних людьми платіжок.

Проте, Павло Петренко заявив: «У разі якщо місцева влада і далі будуть надсилати несправедливі платіжки, закликаю громадян звертатися до центрів і бюро юридичної допомоги Мін'юсту. Наші юристи і адвокати допоможуть захистити права кожного громадянина. Міністерство юстиції йде в суди і місяцями судиться, щоб довести місцевим постачальникам, що вони займаються накручуванням оплати і змушують громадян платити за те, що вони не споживали», - прокоментував Петренко.

Читайте також: Гройсман пояснив, як тарифи на комуналку зменшаться на 20%.

Раніше ми писали про те, що через спеку можливо аварійне відключення електроенергії - Укренерго.

Нагадаємо, що в Україні з'явився бот-бухгалтер, який самостійно розраховує і сплачує податки. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися більше про чат-бот ReporTax!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини