Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому ціна на газ знову зросте - думка експерта

26 червня 2019, 12:35
1068
0
Реклама

Нафтогаз знизив ціну для населення в червні до 5553,89 гривень за 1 тис. куб. м. (без урахування ПДВ). У липні ціна на газ знизиться ще на 12-13%. Це говорить про позитивну динаміку, однак восени блакитне паливо може знову подорожчати до 8-9 тис. грн.

"Згідно з реформою ринку газу, ціна на газ для споживачів повинна бути єдиною - і для промисловості, і для населення. Але ми бачимо іншу ситуацію - для промисловості ціна нижча, ніж для населення ", - зазначив Юрій Корольчук.

На запитання, чи чекати зниження ціни на газ для населення, Корольчук відповів: "Знижено буде однозначно. У червні "Нафтогаз" дуже швидко переглянув ціну на газ, вона трохи менше 7,6 тис. грн за тисячу кубометрів, а в липні - 7,2 тис. грн".

За словами експерта, сьогодні на світових ринках спостерігаються низькі ціни на газ, а на третій квартал 2019 року очікується їх зростання. Корольчук спрогнозував, що у вересні-жовтні вартість газу для українців зросте до 8-9 тис. грн за тисячу кубометрів.

За матеріалами: obozrevatel.com

Раніше ми писали про те, що тарифи на опалення і гарячу воду можуть обмежити.

Читайте також: через спеку можливо аварійне відключення електроенергії - Укренерго.

В Україні запустили бота-бухгалтера Repor Tax для ФОП, який вміє розраховувати та сплачувати податки, а також подавати звітність в госоргани.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини