Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авто можуть доставити на спецмайданчик тільки якщо воно перешкоджає дорожньому руху

10 липня 2019, 12:37
1047
0
Реклама

Суть справи: водій оскаржив дії інспектора поліції щодо накладення штрафу за порушення ПДД, а також щодо затримання авто і поміщення його на спеціальний майданчик.

Суди першої та апеляційної інстанції відмовили у задоволенні позовних вимог.

Однак колегія суддів Адміністративного суду ВС ці рішення скасувала і направила справу на новий розгляд до суду першої інстанції, вказавши наступне.

Верховний Суд зазначив, що у відповідно із приписами ч. 1 ст. 265-2 КУпАП у разі наявності підстав вважати, що водій вчинив порушення, передбачені, зокрема, ч. 6 ст. 121 (керування незареєстрованим ТЗ) та ч. 1 т. 126 КУпАП (керування ТЗ без відповідних документів) інспектор тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, що дозволяється виключно у випадку, якщо розміщення затриманого ТЗ суттєво перешкоджає дорожньому руху.

Про тимчасове затримання ТЗ робиться відповідний запис у протоколі про адмінправопорушення.

ВС підкреслив, що відповідно до ч. 3 ст. 265-2 КУпАП, якщо розміщення затриманого ТЗ не здійснює таких перешкод, то він не може бути доставлений на спецмайданчик.

Відповідну постанову по справі № 466/7566/16-а ВС прийняв 03.04.2019. ЇЇ повний текст доступний в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Замовити тестовий доступ до системи можна тут.

Раніше ми писали про те, що рух швидкісного трамвая на Борщагівку закриють на 6 місяців.

Читайте також:

- Довідка-рахунок підтверджує обставини укладення договору купівлі-продажу автомобіля.

- Направлення на медичний огляд. Що потрібно знати водію?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини