Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банківські рахунки українців переведуть на стандарт IBAN

16 липня 2019, 09:15
15907
0
Реклама

Старт запровадження IBAN в Україні розпочнеться з 5 серпня поточного року (раніше планувалося з 1 квітня 2019 року, водночас на прохання банківської спільноти Національний банк відтермінував запровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

З 5 серпня 2019 року банки відкриватимуть клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN, а діючі номери рахунків змінюватимуть (самостійно) відповідно до вимог цього стандарту зі збереженням діючого номера аналітичного обліку.

Застосування IBAN стане обов'язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, зокрема, під час транскордонних переказів з 1 листопада 2019 року.

Тобто, всі перекази з 1 листопада 2019 року будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

У період з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року клієнти банків у реквізитах розрахункових документів матимуть можливість зазначати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку у стандарті IBAN.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні».

Для України IBAN буде складатися з 29 літер і цифр: перші 10 знаків - це код країни і код банку, останні 19 - номер рахунку клієнта банку. По першим двом літерам можна буде одразу розпізнати країну-учасника - Україна (UA), а за допомогою контрольного розряду - забезпечити унікальну перевірку рахунку клієнта на коректність. При цьому чинний номер аналітичного обліку залишається незмінним.

Читайте також: З 19 липня за реєстрацію торгової марки доведеться заплатити в 4 рази дорожче.

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини