Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На польському кордоні знову зросли відмови у в'їзді українцям

6 серпня 2019, 12:10
2907
0
Реклама

У першому півріччі 2019 року кількість відмов у в'їзді громадянам України на кордоні з Польщею склала 27 923, що на 12,1% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

"Це свідчить про те, що ситуація з відмовами у в'їзді громадянам України на кордонах Європейського Союзу стабілізується після понад 50-відсоткового зростання у 2018 році, адже абсолютна більшість усіх відмов у в'їзді до ЄС стаються на польському кордоні. Ми очікуємо подальшої стабілізації цього показника", - пояснила виконавчий директор громадської організації «Європа без бар'єрів» Ірина Сушко.

Вона нагадала, що різке зростання відмов у 2018 році було прогнозованим, адже фактично після початку дії безвізового режиму з ЄС подорожуючі перемістилися з етапу отримання візи на етап перетину кордону.

"Насправді, коли ми візьмемо дані за 2016 рік, до безвізу, додамо відмови у візі до відмов на кордоні і порівняємо з аналогічними даними за 2018 рік, то побачимо, що загальна кількість відмов навіть зменшилася", - розповіла експерт.

Загалом, згідно зі звітом Прикордонної служби Польщі, у першому півріччі 2019 року громадяни України здійснили майже 5 мільйонів візитів до Польщі, що на 250 тисяч більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Зокрема, удвічі зросла кількість перетинів кордону повітряним шляхом - зі 157 тис. до 312 тис.

Головними причинами відмов у в'їзді громадянам України на польському кордоні залишаються брак документів для підтвердження мети візиту й умов перебування і брак коштів для забезпечення перебування або повернення назад. Так само як і раніше, абсолютна більшість відмов стаються на наземному кордоні.

Читайте також: В Уряді назвали умови, за яких може бути скасований безвіз

Вас може зацікавити: Державний борг: правда і життя

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України. Сервіс створений для самозайнятих і корпоративних юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини