Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Встановлено граничний розмір абонплати за комунальні послуги в багатоповерхівках

22 серпня 2019, 13:30
4739
0
Реклама

Кабмін встановив граничний розмір абонплати за комунальні послуги у багатоповерхівках. Відповідну постанову "Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами" було прийнято на засіданні 21 серпня.

Постановою визначається граничний розмір плати за абонентське обслуговування, що може нараховуватися виконавцем споживачеві відповідної комунальної послуги, яка надається у багатоповерхівці за індивідуальним договором.

Читайте також: як діяти в разі отримання нечесної платіжки за комунальні послуги.

Згідно із документом граничний розмір плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг визначається за такою формулою:

РПгрн = Пмін х СДсер х Кд х Кжкп х К, де:

- РПгрн - граничний розмір плати за абонентське обслуговування (гривень за місяць на одного абонента);

- Пмін - законодавчо встановлений на відповідну дату розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (гривень);

- СДсер - середній кількісний склад домогосподарства, що становить 2,58 особи;

- Кд - коефіцієнт дохідності домогосподарства для розрахунку плати за абонентське обслуговування (становить два прожиткові мінімуми на одну особу в розрахунку на місяць);

- Кжкп - коефіцієнт середнього по Україні розміру витрат домогосподарств на оплату житлово-комунальних послуг (становить 0,15);

- К - коефіцієнт відшкодування домогосподарством витрат, здійснених виконавцем комунальних послуг під час їх надання у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами та віднесених до плати за абонентське обслуговування (0,019 - для виконавців послуг з постачання теплової енергії та/або гарячої води, з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення; 0,009 - для виконавців послуг з поводження з побутовими відходами).

Також визначається, що граничний розмір абонплати не залежить від кількості комунальних послуг, що надаються виконавцем абонентові.

Раніше ми писали про те, що змінено порядок виплати субсидій.

Вам буде цікаво дізнатися, що в Україні з'явився бот-бухгалтер. Бот самостійно розраховує і сплачує податки. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися більше про чат-бот ReporTax!

Запрошуємо на практикуми Академії ЛІГА:ЗАКОН:

Курс України на тотальну прозорість: чи вдасться ховати активи при нових умовах?

Захист ТОП-менеджменту від кримінального переслідування

Корпоративна розвідка та управління ризиками

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини