Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дубілет готує проект по захисту бізнесу від рейдерів

23 серпня 2019, 10:00
360
0
Реклама

Співзасновник інтернет-банку Monobank і радник Голови СБУ з боротьби з корупцією за допомогою технологій Дмитро Дубілет розповів про проблему рейдерства в Україні. Як приклад, бізнесмен привів таку ситуацію:

«Криміналітет знаходить якогось наркомана, за хабар отримує на цього наркомана акредитацію реєстратора. Потім забирає у нього ключ з ЕЦП, і за допомогою нього проводить захоплення».

Для того щоб убезпечити майно від таких рейдерських захоплень деякі компанії йдуть на крайні заходи: майно доводиться обтяжувати іпотекою. Це - «дикий Захід» за словами Дубілета, держава повинна забезпечити інші заходи захисту українського бізнесу.

Для того щоб посприяти вирішенню цієї проблеми, Дубілет збирається запустити проект, який дозволить бізнесу краще захищатися від рейдерів:

«Ми хочемо дати можливість будь-якому бізнесу доповнювати свій статут простим положенням: реєстраційні дії, пов'язані з цим бізнесом, повинні супроводжуватися додатковим електронним документом, на які накладено ЕЦП осіб, які визначить бізнес», - пише бізнесмен.

Він пояснив, як буде працювати нова система: прописане положення з ЕЦП зобов'яже всіх реєстраторів перед проведенням реєстраційної дії перевіряти, чи немає у бізнесу, за яким планується дія, цього додаткового захисту. Якщо він є, то вимагати відповідні ЕЦП - директора, окремих або всіх власників майна. Кожен бізнес буде сам визначати, чий ЕЦП потрібен та для яких дій.

Таким чином, бізнес зможе реально захиститися. Адже крадіжка або злом ЕЦП - це набагато більш рідкісні кейси, ніж, умовно, підкуп реєстратора.

За словами директора Monobank, проект вони постараються запустити вже цієї осені.

Уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS - повідомленняv, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Рейдери використовують нові схеми захоплення майна

Власники нерухомості повинні заплатити податок до 1 вересня

Якщо ви вирішили відкрити власну компанію в Україні, ви можете зареєструвати ТМ за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН. Сервіс доступний цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини