Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкам дозволили обслуговувати клієнтів за закордонним паспортом

6 вересня 2019, 16:47
1962
0
Реклама

Ідентифікація та верифікація фізосіб - резидентів на території України може здійснюватися на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Відповідне роз'яснення містить лист Нацбанку від 4 вересня 2019 р. № Р/25-0006/45577.

При цьому, посвідчення водія, особи моряка, особи з інвалідністю чи учасника Другої світової війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи під час укладення правочинів.

Враховуючи вимоги статті 9 Закону "Про запобігання і протидію легалізації(відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення" регулятор вважає, що відомості про по батькові фізичної особи - резидента у такому разі можуть встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, які містять відповідну інформацію, зокрема документа, що свідчить про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків України  (ідентифікаційного номера).

Нагадаємо, українців захистять від прихованих комісій і процентних ставок з кредитів.

Про перші кроки і рішення нової влади читайте тут

На Платформі ЛІГА:ЗАКОН з'явився новий сервіс - Національний юридичний каталог України Liga:BOOK. Сервіс створений для юристів, а також для тих, хто хоче отримати юридичні послуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини